OTAC OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Ubio jednomesečnog sina, STRAVIČNO
Beba u kolicima/Ilustracija, Foto: Profimedia

stravično

OTAC OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Ubio jednomesečnog sina, STRAVIČNO

Majkl Dejvis (29) proglašen je krivim za ubistvo i za nanošenje teških telesnih povreda

Objavljeno:

Otac koji je ubio svog jednomesečnog sina - koji je umro nakon što mu je "pukao vrat" - osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Oli Dejvis je pronađen beživotan u svom krevetiću u spavaćoj sobi koju je delio sa roditeljima u Lesteru u oktobru 2017. godine sa više od 20 slomljenih rebara i prelomima lobanje, ključne kosti, obe ruke i zglobova svih udova.

Majkl Dejvis (29) proglašen je krivim za ubistvo i za nanošenje teških telesnih povreda, dok je bebina majka Kejli Drajver (31) osuđena za nanošenje i dozvoljavanje teških telesnih povreda.

Zatvor/Ilustracija
Zatvor/Ilustracijafoto: Vehbi Koca / Alamy / Profimedia

Telo dečaka bilo je uništeno

Dejvisu je danas izrečena doživotna zatvorska kazna, pošto je sudija rekao da je ubistvo uključivalo "razornu" smrtonosnu povredu kičme i druge povrede koje se obično vide nakon neke stravične saobraćajne nesreće.

Sudija Koter je rekao da je Dejvis pokazao "bezdušnu ravnodušnost" prema Olijevoj patnji i nije zatražio medicinsku pomoć.

'Napali ste ga više puta'

- Napadali ste ga u više navrata. Napadi u različitim oblicima su takođe bili brutalni – posebno smrtonosna povreda vrata - naveo je sudija.

Majka, koju je porota oslobodila za ubistvo i nanošenje teških telesnih povreda, osuđena je na sedam godina zatvora zbog hroničnog neurološkog stanja.

Sudija/Ilustracija
Sudija/Ilustracijafoto: Profimedia

- Mora da ste čuli Olijev plač nakon što je napadnut, pošto ste bili zajedno u spavaćoj sobi. Mora da vas je to probudilo - rekao joj je sudija.

Beba je bila žrtva ozbiljnog fizičkog zlostavljanja

- Slom vrata nije bila jedina povreda koju je Oli zadobio. Medicinska istraga je otkrila da je Oli zadobio ukupno 37 preloma. Oni su uključivali prelome lobanje, njegove ključne kosti, obe ruke između ramena i lakta, 23 preloma rebara i preloma zglobova sva četiri ekstremiteta, zadobio je i povrede mozga- naveo je tužilac.

Viši istražni službenik, detektiv inspektor Mark Periš rekao je da ga je porodica ostavila da umre u najgorim mukama.

Ispitivanje povreda trajalo šest godina

- Oli je bio tek rođena beba koja se oslanjala na svoje roditelje za sve što mu je bilo potrebno i njihova je dužnost bila da ga vole i štite. Umesto toga bio je izneveren na najstrašnije načine koji se mogu zamisliti - navodi on.

Zbog količine povreda koje je Oli zadobio i medicinske ekspertize potrebne za ispitivanje tih povreda, bilo je potrebno više od šest godina da ova istraga dođe na sud i da Olijevi roditelji odgovaraju za njegovu smrt.

Bonus video:

02:08

NIJE PRVI PUT DA OSUMNJIČENI ZA UBISTVO UČESTVUJU U POTRAZI! Advokat uporedio potragu za ubijenom Dankom sa slučajem STAKLAR

(Espreso/Blic/Milena Stojković/Sky News/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.